Kaynaklar'dan...

Abdullah Gül’ün oğlu bir günde on şirket kurdu

abdullah_gulun_oglundan_bir_gunde_on_sirket

Abdullah Gül’ün oğlu Ahmet Münir Gül, enerji sektöründe faaliyet göstermek üzere bir günde her biri 50 şer bin lira sermayeli on şirket kurdu.

Ekim 2013 tarihinde AKP İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu’nun oğlu Ali Ekrem Tekelioğlu ile birlikte 50 bin TL sermayeli Ventis Enerji Yatırımları San. ve Tic. Anonim Şirketi kurarak enerji sektörüne girdiler.

“Yenilenebilir enerji dahil ancak bununla sınırlı olmamak üzere her türlü elektrik enerjisi üretim işlerine yatırım yapabilir” denilerek 9 Ekim 2013 tarihli Ticaret Sicil Gazetesinde tescil edilen şirket özellikle rüzgarla faaliyet gösteren elektrik enerjisi sağlamaya yönelik elektrik santralleri kurma işine girdiler. Şişli Ortaklar Caddesi’nde faaliyet gösteren firma Türkiye’nin çeşitli yerlerinde rüzgar panelleri kurarak ürettikleri elektriği satmaya başladı.

Aynı adreste, Abdulah Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül ve kardeşi Mehmet Macit Gül’ünde ortak olduğu GEOPOL Enerji, ve KİTOKO Aydınlanma adında iki şirket daha faaliyet gösteriyor.

Aynı kişilerin, 21 Ocak 2015 tarihinde, 8741 sayılı Ticaret Sicil Gazetesinde enerji piyasasında faaliyet göstermek üzere tescil edilmiş ticaret sicil numaraları farklı adları VENTİS 1’den VENTİS 10’a kadar, herbiri 50 şer bin TL sermayeli on farklı şirket daha kurduğu belirlendi. Şirketlerin Ticaret Odasına verdikleri kuruluş beyannamelerinin kopyala yapıştır yöntemiyle yazıldığı dikkat çekti.

Gül’ün şirketleri İstanbul şehir içi ana arteller, Atatürk Hava Alanı bağlantı yolu, Söğütlüçeşme-Avcılar Metrobüs hattı, Dolmabahçe Bomonti Tüneli, Zorlu Center, Sabiha Gökçen, Esenboğa Hava Alanları, Türk Telekom Arena, Rixos Otelleri, Çalık Holding, Avrupa Konutları başta olmak üzere birçok kamu ve özel sektörün aydınlatma işini yaptığı belirlendi.

ventis-sirketleri

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz adının yazılmasını istemeyen bir enerji uzmanı yaptığı açıklamada, “Geleceğin en karlı sektörü yenilenebilir enerji sektörü. Enerji Piyasası Denetleme Kurulundan lisans almak başta çok kolaydı fakat şimdi oldukça zorlaştı bir çok belge isteniyor. Lisansı aldıktan sonra tribünleri kuracağınız belediyedende ruhsat alınarak tarım arazisi olmayan yerlere tribünler kuruluyor. Şirketler ya tribünden elde ettiği enerjiyi satıyor veya enerji üretme lisansı almış şirketini satıyor. Türkiye Elektrik Üretim AŞ, Türkiye’deki rüzgar enerjisi ihtiyacının 20 bin megavat olduğunu ve bu ihtiyacı giderecek santral ihalelerinin 2 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı. Şimdiye kadar alınan Lisansların yarısı yatırıma dönüşmemiş. Yatırıma dönüşmeyen şirketlerin lisanslarını büyük şirketler alarak bu sektörde tekelleşecekler. Rüzgar enerjisinin, geleceğin yatırımı olduğunu bilen Gül ailesi yatırıma dönüştürmeyen şirketlerin lisansını alarak bir günde on lisanslı şirket sahibi oluyor. Buda Gül ailesinin rüzgar enerjisinde söz sahibi olacağını gösteriyor” dedi.

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top button